Mageplastikk

mage

Bukplastikk eller mageplastikk er et kirurgisk inngrep der man fjerner overflødig hud og fett fra nedre del av magen.
Full mageplastikk er aktuelt dersom det er løs hud eller hudfolder både under og overfor navlen. Navlen blir da flyttet.

 

Etter vektnedgang og graviditet kan det oppstå slapp hud på magen som for mange kan være plagsomt. Dette er et problem som hverken lar seg trene eller slankes bort. Overflødig hud oppstår som en følge av at huden vår tilpasser seg kroppstørrelsen vår. Når magens omkrets øker, følger huden etter. Dessverre er hudens mulighet til å trekke seg sammen igjen etter vektnedgang eller graviditet begrenset. Dette gjør ofte at når magens omkrets minker blir slapp overflødig hud til et slags forkle på magen.

Magens fasong påvirkes av de to rette magemusklene som ligger på framsiden av magen. Under graviditet og/eller vektoppgang kan disse gli fra hverandre i midtlinjen. Musklene skal gå tilbake igjen etter endt graviditet men i en del tilfeller kommer de ikke sammen igjen. Dette kan føre til at magen står ut og at trening ikke gir noen effekt. Ved å sy sammen disse magemusklene igjen får magen en så stram og flat fasong som mulig.

Hos oss på Klinikk Haugesund vil kirurgen alltid sjekke om du har behov for å korrigere magemusklene dine. Mange vil i etterkant oppleve at de får bedre stabiltet i korsettet( rygg/mage), korsryggplager kan forsvinne og noen opplever bedre fordøyelse.

Les mer om delte magemuskler her.

Hvilket resultat kan du forvente?

Det meste av fettet på utsiden av magemuskelen kan fjernes sammen med slapp hud. Fettansamlinger inne i bukhulen, kan dessverre ikke fjernes.  Man bør derfor ha den vekten man ønsker før man lar seg operere. Menn har ofte mer fett inne i bukhulen enn kvinner.

Hvor synlig arret blir, er individuelt. Det første året vil arret være rødt og gjerne litt ømt.  Men de fleste gror tynne og lite synlige arr etter at tilhelingsprosessen er ferdig. En mageplastikk kan forbedre ditt utseende og gi økt velvære.

Slik utføres operasjonen

Man begynner som regel med fettsuging av øvre del av magen og av midjen. Operasjonssnittet legges svakt bueformet fra hoftekam til hoftekam, og fettvev nedenfor navlen fjernes. Det lages en liten åpning i huden i midtlinjen hvor navlen trekkes ut og sys fast. Snittet blir sydd sammen av selvoppløselig tråd. Hvor synlig arret blir avhenger av hudkvalitet, groevne og utgangspunkt. Full mageplastikk gjøres i narkose.

Etter operasjonen

Det vil være sårt og stramt i magen den første uken. En vil også ha noe smerter i midlinjen hvis magemusklene er sydd sammen, og sårsmerter fra arret. Av og til kan man ikke rette seg opp, men må gå lett krokbøyd den første uken. Dette behandles med smertestillende tabletter den første uka. Etter operasjonen skal man bruke komprimerende plagg i seks uker og av og til enda lenger. Dette er for å motvirke blødning, hevelse og unødige smerter. En blir sykemeldt i 4 uker etter full mageplastikk

Mulige komplikasjoner

Full mageplastikk er et relativt omfattende inngrep, men komplikasjoner forekommer skjeldent. Vi forebygger alltid med antibiotika i forkant av operasjonen, men det er allikevel en liten fare for infeksjon i arret. Ved mistanke om begynnende infeksjon , er det viktig og ta kontakt da dette kan føre til at operasjonssåret heler saktere, og at arrene eventuelt blir mindre pene. Det er viktig at man beveger bena etter operasjonen, og at man drikker rikelig for å forhindre alvorlige komplikasjoner som blodpropp. Følelsen i huden kan bli forbigående nedsatt. Rundt arrene kan man få varig nedsatt følelse fordi man deler hudnerver i forbindelse med operasjonen.

 

Før og etter bilder:

Før bilder buk Irene

bilde Ireneetterbilde bukplastikk Irene

Les om Catrine som valgte å få utført en mageplastikk hos oss.

Les om Camilla som også valgte oss da hun ville få utført mageplastikk.

 

Ønsker du å hvite mer om mageplastikk ?

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende konsultasjonstime

Plastikk

  • Podio - CRM done right