Brystløft

kvinne brystløft 

Brystløft er en operasjon som har til hensikt å løfte brystene, uten å gjøre noe med størrelsen. Ved en brystløftoperasjon fjernes kun hud, og brystvortene og kjertelen flyttes opp. Som en del av brystløftet kan man også redusere brystvortenes størrelse dersom man ønsker det.

Brystløft kan kombineres med brystforstørrelse med implantat eller brystreduksjon. Noen velger å legge inn brystproteser samtidig eller noen få måneder etter. Tunge bryst bør reduseres samtidig med et brystløft. De vil ellers sige over tid.

Slik utføres operasjonen

Brystløft utføres etter samme prinsipp som en brystreduksjon. Man planlegger brystvortens posisjon og arrene kommer rundt brystvorten, fra brystvorten ned til underkant av brystet og ut til sidene i folden under brystet. Kjertelvevet replasseres og huden draperes rundt. Deretter lukkes det med sting som forsvinner av seg selv. Til slutt legges det på tape og en komprimerende bandasje.

Etter operasjonen

Etter operasjonen er det viktig å bruke en støttende og formende BH dag og natt i 6 -12 uker. Den bør ha cup og en bred linning. Dette skal hindre at arrene vider seg ut på grunn av brystenes tyngde, og at ”henget” til en viss grad motvirkes. Smertene er som regel beskjedne og behandles med smertestillende tabletter.

Mulige komplikasjoner

Evnen til amming kan bli nedsatt. Følelsen i brystvortene kan også påvirkes. Arrene blekner etter hvert og blir oftest pene, men er veldig avhengig av at brystet får god støtte av BH i tilhelingsperioden.Sluttresultatet ser man først etter et halvt til ett år.

 

Ønsker du å vite mer om brystløft? Kontakt oss for en gratis og uforpliktende konsultasjonstime HER