Fettsuging

fettsuging 2Fettsuging:

Kroppen forandrer seg gjennom hele livet. De vanligste endringer er overflødig hud og forandret fettfordeling. Da kan fettsuging hjelpe deg med problemområder du ikke klarer å slanke vekk.

Områder der man ofte ønsker fettsuging er:

  • Ansikt og hals: Områder som kan behandles er kinnpartiet, kjevekant og hals. Huden er elastisk, og hos yngre mennesker vil den trekke seg sammen når fettet er borte. Hos eldre mennesker vil det ofte være nødvendig å fjerne overflødig hud samtidig.
  • Knær: Fettputen på innsiden av knærne lar seg fjerne med liposculpture( fettsuging)
  • Lår: Ridebukselår ( en fettansamlingøverst på utsiden av låret og bakover mot setet) får et mer velproporsjonert utseende, bukser vil sitte bedre og stramme mindre. Fettputerpå innsiden av lårene eller knær er veldig vanlige områder der liposkultur kan gjennomføres. På utsiden av lårene er huden som regel tykkere og mer elastisk. En figurforming her gir oftest veldig gode resultater, selv om en fjerner større mengder fett.  På innsiden av lårene er huden tynnere og mindre elastisk. Her kan det bli nødvendig å stramme huden i tillegg.
  • Overarmer: Her må også fettsuging ofte kombineres med overarmsplastikk grunnet løs hud.
  • Ankler og legger: Ved forsiktig fettsuging kan ankler og legger formes.
  • Mage: mange kvinner og menn sliter med fettansamlinger på magen, som ikke forandrer seg hverken ved slanking eller trening. Har pasienten fortsatt spenstig og elastisk hud så kan liposculpture sørge for en flatere mage, med jevn overgang til flankene. En del pasienter har har i tillegg også løs hud etter barnefødsler, keisersnitt eller andre operasjoner. Da kan det være nødvendig å kombinere mageoppstramming sammen med fettsuging for å oppnå et fint resultat.
  • Flanker: Bilringer eller «love handles» er et område som kan forbedres med fettsuging. Huden her er elastisk og trekker seg fint sammen igjen.
  • Rygg: Det er vanlig at det på ryggen danner seg en fettfold som strekker seg fra skulderbladene og til siden av brystkassen. På kvinner blir det omtrent i høyde med BH kanten. Fettsuging her gir ofte et godt resultat. Men hos noen består denne folden også av løs hud. Denne kan fjernes kirurgisk

 

Hvilket resultat kan du forvente?

Resultatet etter en fettsuging avhenger av diverse faktorer, som hvor elastisk huden er, hvilket område som behandles, kjønn, alder, mengden av fett som skal fjernes og kirurgens erfaring med metoden. De fjernede fettcellene kommer ikke tilbake, men de som er igjen kan fylle seg i varierende grad.

Slik utføres operasjonen

Fettsugingen utføres vanligvis i en kombinasjon av lokalbedøvelse og beroligende medisin, eller i narkose. Man lager små snitt i huden og fører inn en tynn kanyle. Den er igjen koblet til en pumpe som skaper undertrykk slik at fettcellene suges ut.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil man kunne få forbigående blåmerker. Huden kan bli nummen og vevet føles “klumpete” og hardt. Dette vil bedre seg i løpet av tre måneder. For å motvirke hevelsen bruker man et komprimerende plagg dag og natt i 4-6 uker etter operasjonen. Man reiser hjem operasjonsdagen og går vanligvis tilbake til jobb etter 5-7 dager. Unntak er hvis en har en tung fysisk jobb, da kan det være nædvendig å ta det med ro i 10-14 dager.

 

Mulige komplikasjoner

Som ved alle operasjoner kan man etter en fettsugingsprosedyre få infeksjon, eller blødning, men dette er meget sjelden. Moderat assymmetri kan forekomme, dette kan i tilfellet korrigeres. Nummenhet og ømhet i operasjonsområdet forekommer hyppig, men er forbigående. Ømheten forsvinner etter 3-6 uker og nummenheten etter ca 4-6 måneder.

Har du spørsmål om fettsuging eller ønsker en konsultasjonstime.

Send oss gjerne en melding i skjemaet under.

Plastikk

  • Podio - CRM done right