Brystreduksjon

brystreduksjon

Brystreduksjon hos kvinner:

I likhet med brystforstørrelse, er det mange grunner til et ønske om brystreduksjon. Noen plages av nakke- og skuldersmerter på grunn av for store bryst. Videre kan det være til sjenanse ved sportslige aktiviteter, og de kan gjøre det vanskelig å finne passende klær. Brystene forandrer seg med kroppsvekten og ved graviditet. Planlegger du bryst- reduksjon bør vekten være stabil. Hos unge kvinner er det viktig å beholde en del av brystkjertelvevet for å kunne amme senere.

Slik utføres operasjonen

Under inngrepet blir fettvev, kjertelvev og hud fjernet fra brystene. De lages mindre og fastere, samtidig som de løftes høyere. Hensikten er å lage bryst som kan harmonere bedre med resten av kroppen. Det er også mulig å forminske selve brystvorten. Operasjonen skjer som regel i narkose og lokalbedøvelse.

Etter operasjonen

Etter operasjonen er det viktig å bruke en støttende og formende BH dag og natt i 6 til12 uker. Den bør ha cuper og en bred linning. Dette skal hindre at arrene vider seg ut på grunn av tyngden, og at ”henget” til en viss grad motvirkes. Smertene er som regel beskjedne og behandles med smertestillende tabletter.

Les om Jofrid som endelig våget å ta brystreduksjon

Mulige komplikasjoner

Som ved alle operasjoner kan blødning og/eller infeksjon forekomme.

 

Har du spørsmål om brysreduksjon? Kontakt oss for en gratis og uforpliktende konsultasjonstime HER