Hår

woman legsMange plages av uønsket hårvekst i ansiktet eller på kroppen. Hårfjerning med laser går ut på å ødelegge de aktive hårsekkene.

 

Hårfjerning med laser IPL utføres på hår som er mørkere enn huden ved at varme ledes ned til hårsekken slik at den ødelegges. Hårsekkene som er i aktiv vekst og som ødelegges av varmen fra laseren vil ikke fortsette å gi hårvekst. Hårene på kroppen og i ansiktet vokser i forskjellige faser. Det er kun i vekstfasen at hårene er tilgjengelig for behandling. Mange av hårsekkene vil være i en hvilefase der de ikke lar seg behandle. Det er årsaken til at vi anbefaler 3-6 behandlinger for å gi en betydelige reduksjon av hårvekst i det aktuelle området.

Før du får behandling

Det er viktig at huden ikke er soleksponert minimun 2-4 uker før behandling da dette kan føre til hyperpigmentering og/eller varmeskade i huden. Før en behandling er det også viktig at huden er ren og hel. Man skal ikke peele, epilere, vokse eller nappe hårene rett før en behandling. Barbering frem til dagen før hårfjerning med laser, går fint. Om du napper eller vokser hårene til vanlig, kan du vente i 2 uker før du kommer til behandling.

Under behandlingen

Behandler påfører det aktuelle området et tynt lag med gele. Behandleren din vil deretter aktivere flere lyspulser mens laser hodet forflyttes over hårene som skal behandles. Lyspulsene kan kjennes som små stikk som kun varer i noen millisekunder.

Etter behandling

Soleksponering skal unngås etter en behandling med laser. Dette er for å forhindre hyperpigmentering. Det samme gjelder bruk av solarium. Etter en behandling kan huden bli rød og hårsekkene kan virke «hovne». Dette er en normal og ønsket reaksjon som vil roe seg etter noen dager til en uke. Det er greit å barbere seg etter en hårfjerning med laser men voksing bør unngåes til huden ikke lenger er rød.

Det er viktig å orientere din behandler om aktuelle hudsykdommer samt andre sykdommer. Om du bruker medikamenter eller produkter (feks. A-vitaminsyre) som gjør huden lyssensitiv må du avslutte disse i min 1 uke før en behandling med laser. Informerer din behandler om dette før behandling.

Kontakt oss i dag for gratis og uforpliktende konsultasjon!