Øyelokkoperasjon

Tunge øyelokk og poser under øynene er tilstander som mange mennesker føler seg utilpass med. Man føler seg mer opplagt enn det speilbildet viser.

Stadig flere kvinner og menn ønsker å gjøre noe med dette, og laserteknikk har gjort øyelokksoperasjon til en av de aller vanligste kosmetiske inngrep.

Hvem søker slik behandling?
Mange øyelokksoperasjoner gjøres kun for utseendets skyld. Pasientene har et ønske om å se mer opplagt og våken ut. Andre pasienter plages av tretthetssymptomer, pga tunge øyelokk med poser og slapp hengende hud. Disse pasienter klager ofte over pannehodepine. Sist mens ikke minst kan tunge øyelokk henge ned og skygge for synsfeltet, særlig sidesynet kan bli rammet. Uansett hvilken av de ovennevnte grunner man skulle ha for å ønske en slik operasjon,er grunnen mer enn god nok. Øyelokksoperasjon er et enkelt og lite inngrep, som gjør svært mye for velværefølelsen.

Hvorfor får man tunge øyelokk og poser?
Med alderen blir huden i øyelokkene løsere og mindre elastisk. Muskulaturen rundt øyet blir slappere og man kan få poser i øyelokket, både i øvre øyelokk og også i nedre. Poser i øyelokket skyldes at fettvevet rundt øyet buler ut. Ofte er utviklingen av tunge øyelokk arvelig betinget, og man kan da se uttalte forandringer i ung alder. Mindre elastisitet i huden gjør også at man utvikler rynker.

Hvordan foregår behandlingen?
Ved Klinikk Haugesund blir alle øyelokksoperasjoner utført med laser og vanlig kirurgi. Laserteknikk gjør inngrepet tryggere. Den største fordelen er at det ikke blør under inngrepet. Rehabiliteringstiden etter inngrepet blir kort fordi det er mindre tendens til blåmerker i huden. Inngrepet foretas alltid i lokalbedøvelse. Først gis en avslappende sprøyte. Man merker av med penn. Deretter bedøves huden svarende til øyelokkene. Selve inngrepet er smertefritt.

Øvre øyelokk:
Man fjerner overflødig hud og fett. Det blir et lite snitt i den naturlige hudfolden i øvre øyelokk. Såret sys sammen. Arret blir nærmest usynlig etter en tid.

Nedre øyelokk:
Operasjonen gjøres fra innsiden av øyelokket. På denne måten blir det ikke noe utvendig arr. Dette såret trengs ikke å sys. Overflødig fett, som er årsaken til posene, fjernes fra innsiden. Man strammer opp et evt hudoverskudd ved å gjøre en laserpeeling av huden, i samme seanse. For best resultat anbefales det å gjøre en slik laserpeel av hud ved nedre øyelokksplastikk. Laserpeelingen får huden til å trekke seg sammen og linjer og rynker slipes bort.

Hva skjer etter operasjonen?
Det første døgnet skal man holde seg i ro, og evt kjøle ned med isposer for å unngå blødning i huden. Stingene i øvre øyelokk fjernes etter 7 dager. Man kan noen ganger bli blå i huden, dette forsvinner i såfall gradvis, og er borte etter 1-2 uker. Dersom man har gjort laserpeeling av hud, får man et spesialplaster som skal være på i 2 dager. Videre oppfølging vil bli gitt separat. De aller fleste pasienter er svært fornøyde med resultatet allerede etter 2 uker.

Kontakt oss i dag for gratis og uforpliktende konsultasjon!