Siste nytt

Tips til en god og sunn livstil

Covid-19 har forandret hverdagen vår. Skoler, barnehager, treningssentre, restauranter, butikker og mange andre må holde stengt. Barn og ungdom har hjemmeskole og mange voksne er permittert eller har hjemmekontor. I en slik situasjon kan det være utfordrende å se glede i de små tingene.

Nyt fritiden din

Den beste måten å opprettholde sunn helse og leve et godt kvalitetsrikt liv, er å lære seg å nyte fritiden, ved å delta i aktiviteter du synes er morsomme og avslappende. Være sammen med familie eller venner, gå lange turer, eller finne på morsomme aktiviteter som alle i familien kan være med på utendørs. Benytt gjerne anledningen til å lese bøker man ellers ikke har fått tid til. Man kan på denne måten tilegne seg kunnskap om for eksempel fysisk aktivitet – og restitusjon, og et sunt og næringsrikt kosthold. Dette er enkle grep for en sunnere og god hverdag.

Virkeligheten er at mange mennesker lider av stressrelaterte sykdommer. Arbeid og stress hjemme teknologi og andre faktorer som du møter i det daglige liv, kan være medvirkende til stress, angst, depresjon, og en rekke andre symptomer som får oss i ubalanse både fysisk og følelsesmessig.

Vitamin C & D

Disse naturlige kildene til en bedre helse er kanskje det viktigste du kan få i deg for en sterk og sunn kropp.

Vitamin D
Dette er også en av de mest essensielle vitaminene å få i seg nok av. Mange har helt sikkert hørt om kalsium? Vitamin D sørger for at kroppen din tar opp nok kalsium fra tarmen. Og kalsium er det kjemiske navnet på kalk, som sørger for styrking av skjelettet vårt.

Dersom du sliter med vonde ledd eller svakt skjelett er det svært viktig at du får i deg nok vitamin D. Mangel på dette vitaminet er knyttet til en rekke vanlige sykdommer. Et sterkt skjelett er viktig for god bevegelighet og en aktiv livsstil.

Et lavt vitamin D-inntak er også knyttet til hjertesykdommer, høyt kolesterol, influensa og depresjon.

Vitamin C
Vitamin C bidrar til en rekke viktige funksjoner i kroppen. Det styrker immunforsvaret, og beskytter dermed mot både bakterier og virus. I tillegg til dette hjelper C-vitamin med å senke kolesterolinnholdet i blodet, det styrker cellene og det fremmer sårheling. Fordelen med dette vitaminet er at det finnes i både frukt og grønnsaker.

Fysisk aktivitet

Sunne vaner – tren daglig

Det er bevist at trening ikke bare forbedrer din fysiske helse, men også den mentale. Teknologi har hatt en stor påvirkning når det kommer til menneskers fysiske aktivitet, og det er viktig at man  holder kroppen frisk ved å trene regelmessig. Dette vil hjelpe til med å opprettholde en passende kroppsvekt og forebygge sykdom. Det er enkelt å lage seg en gode treningsrutiner, som i tillegg kan være motiverende og morsomt. Ta trappen istedenfor heisen, ta en joggetur eller en svømmetur, hopp, dans, eller velg den fysiske aktiviteten du selv liker.

Husk også at selv om klinikken vår har stengt, kan dere fortsatt stille spørsmål om hudpleierutiner og produkter. Skriv til oss så hjelper vi deg både med råd, og levering av varer dersom du ønsker.

Ta vare på deg selv og folk rundt deg i denne tiden.