Siste nytt

Laserbehandling – fjerning av hudutvekst

Fjerning av hudutvekst

Hudutvekster kommer i ulike farger og fasonger og de er som regel godartede, men det kan også forekomme ondartede hudutvekster. De fleste mennesker vil i løpet av livet oppleve at nupper også kjent som ”skin tags”  danner seg på huden. Dette skyldes overvekst av bindevev i huden som resulterer i en utvekst.  Slike utvekster fjernes enkelt med laser eller kirurgi.

Før behandlingen

Før behandlingen vil legen foreta en konsultasjon hvor man tar for seg vanlige spørsmål og ser på hudutveksten som skal behandles. Her blir det avgjort om utveksten kan fjernes med laser eller kirurgi.

Behandlingen

Dersom laserbehandling kan benyttes vil man bedøve området. Hudutvekster kan fjernes med vår CO2 laser uten at det blir synlige arr. Varmen fra laseren fjerner utveksten og det vil bli skorpedannelse der utveksten befant seg. Etter ca en uke vil huden fornyes og skorpen forsvinne.

Etter behandlingen

Etter behandlingen og i påfølgende tid etter skal ikke huden utsettes for direkte sollys. Dermed er det viktig å unngå sterkt sollys den første tiden, og du må være flink til å benytte høy solfaktor. Etter behandlingen vil huden være sensitiv. Det kan forekomme rødhet rundt området som er blitt behandlet, dette vil normalt gi seg etter et par dager. Det endelige resultatet vil du se etter ca 3 måneder.

Kontakt oss for en konsultasjon med vår lege.