Siste nytt

Fem årsaker til hårtap

Hårtap er en naturlig del av livet for mange menn og kvinner. Det kan være en kilde til bekymring og usikkerhet, men det er viktig å forstå at det finnes ulike årsaker til hårtap og flere tilgjengelige behandlinger. Enten det skyldes genetikk, stress, eller andre faktorer, er det viktig å vite at du ikke er alene i denne opplevelsen.

Hos menn er hårtap svært vanlig, og det anslås at hele 95% av voksne menn opplever hårtap i større eller mindre grad. Kvinner kan også oppleve hårtap selv om det kanskje ikke er like synlig som hos menn. Hårtap hos kvinner kan det skyldes en rekke faktorer, inkludert arv, hormonelle endringer, stress, bruk av feil hårprodukter eller graviditet.

Fem årsaker til hårtap

  1. Genetikk: Arv spiller en stor rolle i hårtap. Menn og kvinner med en familiehistorie med tidlig hårtap har større sjanse for å oppleve det selv.
  2. Hormonelle endringer: Hormonelle forandringer i kroppen kan påvirke hårveksten. Dette kan inkludere overgangsalderen hos kvinner og hormonelle ubalanser hos både menn og kvinner.
  3. Stress og livsstil: Høyt stressnivå over tid kan føre til hårtap. En sunn livsstil med riktig kosthold og mosjon kan bidra til å opprettholde en sunn hårvekst.
  4. Feil hårpleieprodukter: Bruk av produkter som ikke passer din hårtype eller som inneholder sterke kjemikalier kan skade hårstråene og føre til hårtap.
  5. Medisinske tilstander: Visse medisinske tilstander som alopecia areata kan føre til hårtap. Det er viktig å konsultere en lege for å få riktig diagnose og behandling.

PRP behandling på hårtap

Hårsekkene er ikke borte, men har sluttet å produsere hår. Gener, hårprodukter og kosthold vil kunne være faktorer for at hårproduksjon avtar.

Ved PRP behandling vil en stimulere hårsekker til ny vekst og bremser hårtap. Behandlingen vil forsterke håret og gi tykkere hårstrå. Vi anbefaler 3-4 behandlinger med 4 ukers mellomrom som en hel behandling. Ny behandling et år etterpå anbefales. Håret kan ikke vaskes første døgnet etter behandling.

Tilbakemelding fra kunde om PRP-behandling for hårtap: 

Jeg har har i flere år slitt med håravfall som forverres i perioder med mye stress og påkjenninger. Jeg har forsøkt ut det meste av både vitaminer og forskjellige hårkurer uten at jeg merket noe bedring. Etter et Google søk, fant jeg ut at Klinikk Haugesund tilbyr PRP behandling mot hårtap. Jeg bestilte en konsultasjons time hos dr Ragnhild Stuve, der hun forklarte nærmere hva PRP behandling er og hvordan den utføres. Etter konsultasjonen følte jeg meg trygg og bestemte jeg meg for å prøve ut denne behandlingen. Det tok ikke lang tid før jeg merket en bedring av håravfallet mitt. Jeg mistet mindre hår og håret ble også mer glansfullt og virket sterkere. Jeg ble anbefalt 3 behandlinger, men merket bedring allerede etter to. Jeg kommer til å fortsette med PRP behandling hos Klinikk Haugesund hver gang jeg merker håravfallet tar seg opp igjen da det er den eneste behandlingen jeg har forsøkt mot håravfall som faktisk virker. Jeg er glad for at klinikk Haugesund tilbyr denne behandlingen. Det er så vidt jeg kjenner til, ingen andre her lokalt som har dette tilbudet. Å miste mye hår, kan være enormt belastende og da er det godt at det er noen som kan hjelpe og som er dyktige i sitt fag som dr Ragnhild Stuve og hennes team. Jeg vil absolutt anbefale PRP behandling hos Klinikk Haugesund.

Det er viktig å konsultere en helsepersonell eller en spesialist innen hår- og hodebunnshelse for å få riktig diagnose og anbefalinger basert på din individuelle situasjon. Vi vil gjerne hjelpe deg å finne rett behandling for ditt hårtap. Ta gjerne kontakt for gratis konsultasjon og samtale.