Siste nytt

Utvekster kan fjernes med laser

Fjerning av hudutvekst

Hudutvekster kommer i ulike farger og fasonger og de er som regel godartede, men det kan også forekomme ondartede hudutvekster. De fleste mennesker vil i løpet av livet oppleve at nupper også kjent som ”skin tags”  danner seg på huden. Dette skyldes overvekst av bindevev i huden som resulterer i en utvekst. Slike utvekster fjernes enkelt med laser eller kirurgi. Ved bruk av laser vil arr bli finere og mindre synlig.

Ved kirurgisk fjerning vil området få lokalbedøvelse før legen fjerner hudutveksten. Ved større utvekster kan det være behov for et lite sting. For å redusere arrdannelse kan det benyttes laser på det behandlede området. Utveksten som er fjernet blir videre undersøkt for sykdom som eventuelt må følges opp.

Området som skal bli behandlet vil bedøvet med krem eller lokalbedøvelse avhengig av størrelsen på området som skal behandles. Ved bruk av laser vil arr bli finere og mindre synlig. Det vil bli en skorpe hvor føflekken eller utveksten var, etter en uke vil huden fornyes og skorpen detter av.

Før behandlingen

Før behandlingen vil legen foreta en konsultasjon hvor man tar for seg vanlige spørsmål og ser på hudutveksten som skal behandles. Her blir det avgjort om utveksten kan fjernes med laser eller kirurgi.

Behandlingen

Dersom laserbehandling kan benyttes vil man bedøve området. Hudutvekster kan fjernes med vår CO2 laser uten at det blir synlige arr. Varmen fra laseren fjerner utveksten og det vil bli skorpedannelse der utveksten befant seg. Etter ca en uke vil huden fornyes og skorpen forsvinne.

Etter behandlingen

Etter behandlingen og i påfølgende tid etter skal ikke huden utsettes for direkte sollys. Dermed er det viktig å unngå sterkt sollys den første tiden, og du må være flink til å benytte høy solfaktor. Etter behandlingen vil huden være sensitiv. Det kan forekomme rødhet rundt området som er blitt behandlet, dette vil normalt gi seg etter et par dager. Det endelige resultatet vil du se etter ca 3 måneder.

Kontakt oss for konsultasjon

Hvis du vurderer å fjerne hudutvekster, kan du kontakte oss for en konsultasjon med vår erfarne lege. Vi vil veilede deg gjennom prosessen, svare på dine spørsmål og tilby den beste løsningen for deg.