Siste nytt

Utvekster kan fjernes med laser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvekster kan fjernes med laser

Hudutvekster kommer i ulike farger og fasonger og kan lett fjernes med laser.

Mange irriterer seg over utvekster som kan komme  i hud også kjent som «skin taggs». Dette skyldes overvekst av bindevev i huden som resulterer i en utvekst.  Utvekster kan irritere mot hud og føre til kløe. Er de lokalisert på synlige områder på kroppen som for eksempel i ansiktet kan de oppleves  skjemmende. Slike utvekster enkelt fjernes med laser eller kirurgi. Utvekster vokser  med tiden og det er en fordel å behandle dem når de er små for minst mulig arrdannelse.

Før behandling av utvekster

Før behandlingen vil legen foreta en  konsultasjon hvor man tar for seg vanlige spørsmål og ser på hudutveksten som skal behandles. Her blir det avgjort om utveksten kan fjernes med laser eller  kirurgi.

Behandling av utvekster

Dersom laserbehandling kan benyttes vil man bedøve området enten med bedøvelseskrem eller lokalbedøvelse. Hudutvekster kan fjernes med vår CO2 laser uten at det blir synlige arr. Varmen fra laseren fjerner utveksten og det vil bli skorpedannelse der utveksten befant seg. Etter ca en uke vil huden fornyes og skorpen forsvinne.

 

Ved kirurgisk fjerning vil området få lokalbedøvelse før legen fjerner hudutveksten. Ved større utvekster kan det være behov for et lite sting. For å redusere arrdannelse kan det benyttes laser på det behandlede området. Utveksten som er fjernet blir videre undersøkt for sykdom som eventuelt må følges opp

 Området som skal bli behandlet vil bedøvet med krem eller lokalbedøvelse avhengig av størrelsen på området som skal behandles. Man kan derfor se på behandlingen

Ved bruk av laser vil arr bli finere og mindre synlig. Det vil bli en skorpe hvor føflekken eller utveksten var, etter en uke vil huden fornyes og skorpen detter av.