Siste nytt

Beskytt huden din året rundt for å unngå tidlig aldring

Visste du at 80-90% av hudens synlige aldring forårsakes av solen? Det er derfor viktig å beskytte huden året rundt, til og med på overskyede dager.

UV-stråler kan skade cellenes DNA, og det kan oppstå allerede timer før huden viser deg det. Rødhet og smerter ved solbrenthet er hudens forsøk på å reparere og fjerne skadede celler. Hudens repareringsmekanisme er dessverre ikke perfekt, og kan dermed overse enkelte av disse. Over tid kan disse cellene øke i antall, hvor flere muterte celler igjen kan føre til hudkreft.

Det handler ikke om å unngå solen helt, men beskytte seg mot store mengder UV – stråler, og spesielt viktig; ikke bli solbrent. Store mengder UV – stråling kan føre til følgende:

 • Hudkreft
 • Solforbrenning
 • Raskere aldring av huden og tørr hud
 • Nedsatt immunforsvar
 • Snøblindhet
 • Øyesykdommen grå stær

Hvordan beskytte huden best mot aldring og solskader?

Risikoen for solskader i huden er stor om man påfører solkremen for sjelden eller i utilstrekkelig mengde. Solfiltre nøytraliseres på huden etter ca 2 timer, og det er derfor viktig å beskytte seg jevnlig utover dagen. Påfør rikelig. Solstråler blokkeres ikke ved bruk av solkrem, så både skygge og klær er viktig for å beskytte seg i solen. UV-strålene er sterkere i høyfjellet og jo nærmere ekvator du er. Sola er altså mer intens i Oslo enn i København og mer intens i Spania enn i Norge.

ZO sine solkremer har ZO® Triple-Spectrum Protection som beskytter mot UVA, UVB, HEV, IR-A

ZO har solkremer som har fysiske og kjemiske filtre som gir bredspektret beskyttelse mot skadelige, hudaldrende UVA-stråler og brennende UVB-stråler.
ZO sine solkremer inneholder fraksjonert melanin som beskytter huden mot den aldrende effekten HEV-lys har på huden. Beskyttelse fra dette lyset er spesielt viktig da vi eksponeres daglig via solen, fluorisende lys, led-lys, smarttelefoner, datamaskiner, nettbrett og mer.
Alle ZO’s solkremer inneholder derfor ZOX12™. Dette er et eksklusivt antioksidant-kompleks som vil bekjempe frie radikaler som oppstår både under og etter soling i 12 timer. Det hjelper også til med å beskytte huden mot de skadelige infrarøde strålene.

Daily Sheer SPF 50

Daily Sheer er bredspektret beskyttelsen mot UVA, UVB og HEV. Den har 12-timers leveringssystem av antioksidanter og bekjemper frie radikaler og solskader.

 • Fremmer DNA – beskyttelse og reparasjon
 • Minimerer inflammasjon
 • Gjenoppretter fuktbalanse og styrker hudbarrieren
 • 80 minutter vann – og svetteresistent
 • «Non – greasy», mattende og uten farge

 

Full beskyttelse for din hud

Solkremen fra Zein Obagi har et slags fysisk filter som beskytter huden mot UVA og UVB-stråler. Den egner seg også til solsensitiv og uren hud som bør beskyttes ekstra. Den pleier, fukter, beskytter, og bør smøres i et tynt lag i ansiktet under en lett fuktighetskrem.

 

 

 

 

 

 

 

For gratis konsultasjon kontakt Klinikk Haugesund