Siste nytt

Slik behandles tunge øyelokk

Noen synes de ser  trøtt og sliten ut, selv om de ikke er det!  Slik kan du bli kvitt tunge øyelokk.

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får tunge øyelokk. Noen kan også få  poser og mørke ringer under øynene. Man ser trøtt og sliten ut, selv om en  ikke er det.  En god del mennesker ønsker å gjøre noe med dette, og oppsøker oss for en øyelokksoperasjon.

Hva er en øyelokkoperasjon?

En øyelokkoperasjon er et inngrep hvor overflødig hud og fett fjernes. I øvre øyelokk er det først og fremst overflødig hud som fjernes, men også fettposer kan være sjenerende, spesielt i øyekroken. I nedre øyelokk er det først og fremst fettposer som fjernes. Slapp og løs hud skyldes tap av elastiske fibre og  kan behandles med oppstrammende laserbehandling.

I dag er korrigering av øyelokk en av de aller vanligste kosmetiske operasjonene.

 

Hvorfor gjøre en øyelokkoperasjon?

I de fleste tilfeller gjøres en øyelokkoperasjon av hensyn til at man ønsker å se mindre trøtt ut. Men det kan også være en medisinsk indikasjon. Slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk kan for mange gi tretthetssymptomer og hodepine,  ettersom det er tungt å løfte tunge øyelokk. For noen er det også et funksjonelt problem når synsfeltet blir nedsatt.

Øyelokksoperasjon er et lite men viktig inngrep midt i ansiktet.

Resultatet avhenger av kirurgens erfaring i å forme og tilpasse behandlingen ut fra individuell ansiktsform og anatomi. Det er viktig at resultatet ser helt naturlig ut og at arret  legges skjult i global folden, og ikke synes.

Klinikk Haugesund ser på arbeidet som et kunsthåndverk.  Vi har lang erfaring og fornøyde kunder.