Siste nytt

Våget endelig å ta brystreduksjon

Jofrid Østevik 2

Jofrid Østevik syntes det hørtes skummelt ut med brystreduksjon. Nå gleder hun seg til å kjøpe bikini med tynne stropper.

– Jeg klarte nesten ikke å se på helseprogram eller nettsider hvor de viste brystreduksjoner. Det så veldig skummelt ut å operere i brystet. Så for meg var dette lenge en urealistisk drøm, forteller Jofrid Østevik fra Vedavågen på Karmøy.

48-åringen har tre barn, og det var etter den sistefødte for elleve år siden at hun begynte å tenke på brystreduksjon. Store bryster hadde hun hatt siden hun var 12 år gammel. Utover i voksen alder ble de større og tyngre, og på slutten var BH-skålene store som luer. Jobben på Bygnestunet ble også tyngre.

-Jeg er helsefagarbeider, og hadde mye vondt i ryggen. Etter hvert innså jeg at hvis jeg ikke gjorde noe med de tunge brystene mine, måtte jeg skifte jobb, sier Jofrid.

Sår og eksem under brystene var også et problem. Under lange vakter på jobb ble hun så svett at hun måtte vaske seg i pausen.

 

Trygg på operasjonsteamet

En annen avgjørende faktor for å ta brystreduksjon, var bildene fra sydenturen i fjor sommer.

-Jeg er ikke veldig nøye på hvordan jeg ser ut, men de bildene likte jeg ikke. Meg selv i bikini-overdel, det så ikke bra ut, slår Jofrid fast.

Søking på nettet gjorde at hun kom fram til professor Pavel Brychta ved Klinikk Haugesund. Hun opplevde ham som jordnær og trygg, og den endelige avgjørelsen om operasjon ble tatt i høst. I slutten av november fikk hun fjernet 700 gram fra hvert bryst. Brystvortene ble minsket, og den ene brystvorten som alltid hadde vendt innover, peker nå utover som den andre.

-Jeg er så fornøyd, og ser meg i speilet flere ganger om dagen, smiler Jofrid, fremdeles litt overrasket over at hun våget å ta skrittet fullt ut.

-Professor Pavel Brychta og sykepleier Christina T. Jakobsen fulgte meg veldig godt opp, de passet på meg som engler hele tiden. Selv i romjulen har jeg kunnet ringe hvis jeg lurte på noe angående stingene og så videre.

 

Nye innkjøp

Når vi snakker med Jofrid Østevik, er det bare noen dager til hun begynner på jobb igjen. Ryggen kjennes bra ut, i tillegg til at hun er svært fornøyd med hvordan brystene nå ser ut.

-Jeg håper flere i min situasjon gjør som meg. Dette må jeg bare anbefale.

Foreløpig går Jofrid i sports-bh, men har noe hun gleder seg ekstra mye til.

-Nå kan jeg faktisk bruke bh uten stropper hvis jeg vil. Og jeg skal kjøpe nye bikinier, minst tre stykker  –  med tynne stropper, stråler hun.

Jofrid Østevik 5