Siste nytt

Solkrem eller solbrun?

Hva er viktigst for deg – Beskyttelse eller farge? 

Dagene på klinikken går fort og kundene strømmer inn. De fleste ønsker å fjerne hårvekst, pigmenter og blodkar i ansiktet og på beina før sommer er her for fult. Som mange av dere vet, skal man unngå soling både før og etter en laser behandling. Det er derfor naturlig at jeg undersøker kundenes solkrem vaner.

Det overrasker meg ikke at 1 av 3 av mine kunder, ikke bruker solbeskyttelse. Bruk av solkrem hele året er alt for dårlig. Men nå som været begynner å lysne, hadde jeg håpet på litt mer handling og bevisstgjøring.

“Jeg bruker kun solkrem i syden”, er det noen som svarer.

UVA UVBHvorfor er det slik at vi mener solen i sydlanske strøk er sterke enn den vi får på tarassen hjemme?

Veldig varmt får vi det gjerne ikke men sol og UV-stråler, det har vi hele året. UVA strålene bryter ned kollagenet i huden som fører til tidlig aldring. I tillegg har vi i norden en lysere hud. Dette kommer av mindre og svakere melamin som er vår naturlige solbeskyttelse. Derfor blir vi fortere solbrent.

PigmentHar du pigmentflekker eller fregner? Disse hadde du nemlig ikke som spebarn, nettopp fordi du ikke var utsatt for UV-stråler så tidlig. Det du ser på huden din i dag er derfor mest sannsynlig solskader.

Visste du at Norge ligger på topp når det gjelder hudkreft? Vi ligger faktisk på samme nivå som Australia og New Zealand. Jeg vil tro at alle hadde beskyttet seg godt under et opphold der. Da er det naturlige spørsmålet, hvorfor gjør vi ikke det samme her?

En annen sak jeg vil ta fatt på er denne “forberedelsen” til sommeren og ferieturen – SOLARIUM! Både bekjente og kunder forteller at de vil ha et grunnlag før de drar på ferie. Jeg har forståelse for at man gjerne føler seg brek og grå etter noen lange vinter måneder, men vurder baksiden! Om du klarer å få en lett brunfarge og føler deg godt rystet for sydensolen, skal du vite at dette tilsvarer en solfaktor på 2-3. Vi kan vel være enig om at det ikke er all verden. Dessuten, kan vi stadfeste at det er høyere forekomst av hudkreft hos de som bruker solarium enn lungekreft hos røykere!

Dr.Zein Obagi forklarer at huden eldres 10 ganger så fort når den er solutsatt. I intervjuet med Martha Stewart beskriver Dr. Obagi, som står bak de utolige ZO produktene, funksjonen og hensikten med de ulike kremene. Som mange av mine kunder vet, er jeg en stor tilhenger av ZO Skin Health og ZO Medical. Som Dr. Obagi sier, er det viktigste å vite hva huden din mangler og hva man vil reparere. UVA skaper frie oksygenradikaler som vil bryte ned cellene i kroppen din. Antioksidanter er ditt beste verktøy for å bekjempe disse radikalene som gjør stor skade.

Jeg vil derfor nevne serumene i ZO serien. Utenom solkrem, vil Daily Power Defense være spesielt strykende for huden din disse kommende sommer månedene.

Daily power defensegrowth factor

 

Velkommen til oss for en uforpliktende samtale om hudhelse.

Kontakt oss på http://klinikk-haugesund.no/kontakt/  for bestilling av ukens behandlingstilbud!