Siste nytt

Behandling ved hårtap

Hva er hårtap?

– Å miste hår er helt normalt for kvinner og menn i alle aldre.

Håret har for mange stor personlig og kosmetisk betydning. Tap av hår er ofte årsak til bekymringer og for mange medfører hårtap redusert livskvalitet.

Hårtap kalles i medisinsk terminologi for alopeci. Androgen alopeci er det hårtapet man normalt ser hos svært mange menn, og i høyere alder hos kvinner. Dette er karakterisert ved økende viker i tinningene og utvikling av måne i bakhodet hos menn. Hos kvinner er håravfallet ofte mer beskjedent og diffust, ofte lokalisert mot pannen og i issen. Hos kvinner utvikles sjelden total skallethet.

75% av menn og 20% av kvinner i vår verdensdel rammes av androgen alopeci. Hos 5% starter hårtapet før 20-årsalderen. Ved rundt 60-årsalderen har omkring 40% av kvinnene et håravfall som oppleves kosmetisk skjemmende.

Den vanligste formen for hårtap er androgen alopesi – mannlig hårtap. De aller fleste menn får denne type hårtap, men tidspunktet når prosessen setter inn, varierer sterkt.

Det vanligste hårtapet er relatert til disse faktorene

Gener
Du kan være genetisk disponert for hårtap fra begge dine foreldre. Dette betyr ikke at det er gitt at du vil miste håret om din far eller bestefar er skallet, men det gir økt sannsynlighet for at det vil skje.

Hormoner
Hormonet som er direkte involvert er dihydrotestosteron (DHT). DHT reduserer lengden på hårets vekstsyklus. Hårene i hver ny syklus blir tynnere og mindre.

Alder
Gener og hormoner er i seg selv ikke nok til å gi skallethet. Hårtap oppstår når følsomme hårsekker blir utsatt for DHT over tid. Hvor gammel man er før prosessen starter, varierer fra person til person.

Arvelig hårtap og androgen alopeci utgjør de aller fleste tilfeller av hårtap og rammer halve befolkningen i større eller mindre grad. Hårtapet medfører at hårgrensen flytter seg bakover på hodet og/eller mangel på hår på toppen av hodet. Skallethet kan også ramme kvinner. Hos disse kvinnene kan det foreligge en hormonforstyrrelse. Denne formen for hårtap hos kvinner fører ofte til uttynning av håret over hele hodebunnen.

Hva er normal hårvekst?

  • Daglig vokser håret på hodet ca. 0,35 mm
  • Vi mister ca. 100 hår om dagen

Behandling

Mange velger i dag å utføre behandling for å få sitt eget hår tilbake.

Hver dag får vi henvendelser fra menn som lurer på behandlinger mot hårtap. Mange ønsker å transplantere mer hår. Her ser du hvor stor forskjell det er når håret har grodd og dekker bare områder som bak i kronepartiet. Håret er en viktig del av personlighet og identitetsfølelsen. Å bestemme seg for en slik behandleing er en investering i eget velvære. Det er kjekt å se våre fornøyde kunder tilbake til kontroller igjen. Vi har både ikke-kirurgisk behandling og kirusgisk behandling for økt hårvekst.

etter shr før 200 px etter shr 2

Områder som oftest behandles er “viker” eller”kroneparti”. Andre trenger kanskje transplantasjon over hele hodet. Vi finner frem til den behandlingen som passer for akkurat deg.

Vi bruker FUE teknikk. Det er en ikke-kirurgisk metode, det vil si det etterlater ingen snitt, sting eller arr. Dette er en smertefri behandling mot håravfall.

FUE er den beste behandling som finnes på markedet mot hårtap. Behandlingen utføres av lege med lang erfaring. Du får ditt eget hår som vokser, og behandlingen gir et svært naturlig resultat.

Hårtransplantasjon ved Klinikk Haugesund

Vi tilbyr hårtransplantasjoner, medikamentell behandling, samt PRP behandling. PRP behandling står for Protein Rich Plasma, og vi benytter egne vekstfaktorer i ditt eget blod til å styrke hårrøttene dine ved små  injeksjoner i hodebunnen. Både medikamentell behandling, og PRP behandling styrker det håret du allerede har, og det er vitenskapelig bevist å virke på den måten at det bremser opp/stopper videre hårtap hos nærmere 90 prosent av de som står på disse behandlingsformene. Behandlingene virker  gjennom å forsterke hårfolliklene slik at hvert enkelt hår blir kraftigere og sterkere.

Vi vil svært gjerne hjelpe deg med råd og veiledning slik at du får  hjelp til å finne frem til hvilken type behandling som egner seg best for akkurat deg. Det er derfor fint om du sender noen bilder av deg selv, slik at vi kan lage en individuell behandlingsplan til deg.