Siste nytt

PRP og hårtransplantasjoner i Istanbul

Vi reiser til Istanbul…Endelig!

Noen av dere er sikkert klar over at jeg skulle reise til Istanbul før påsken men pga snø kaoset vi opplevde på østlandet, ble flyene innstilt. Nå, mens jeg skriver dette, sitter jeg på flesland i Bergen og er klar for avreise til Oslo og deretter ISTANBUL. I Oslo skal jeg treffe Kathrine fra klinikken vår i Haugesund. Sammen skal vi besøke en av de beste klinikkene i Europa innen hårtransplantasjon og PRP. Her treffer vi Dr. Tayfun, eier av klinikk DrT.

Som ledende klinikk i Norge ønsker vi hele tiden å forbedre oss for å kunne gi kundene våre, dere, det aller beste tilbudet! Vår lege, Dr. Ragnhild Stuve har lenge samarbeidet med Dr. Tayfun og har over 20 års erfaring innen hårtransplantasjoner. Jeg har selv observert henne under en transplantasjon og kan med hånden på hjerte si at hun er svært nøye og stolt av det arbeidet hun gjennomfører – med god grunn.

Under besøket skal vi se nærmere på hvordan de gjennomfører PRP og hårtransplantasjoner i Istanbul. Jeg er også veldig spent på PRP behandlingene. PRP står for Platet Rich Plasma som finnes i ditt eget blod. Dette er nytt og spennende! Om ikke så lenge kan vi tilby plasma eller PRP behandlinger som vil kunne både regenerere cellene i hodebunnen og i ansiktet. Det høres gjerne rart ut og «for godt for å være sant»? Jeg skal forklare nærmere.

Dere har kanskje hørt om Dracula behandlinger? Dette er stort spesielt i Storbritannia. Da bruker man ditt eget blod og injiserer det i ansiktet for å gi huden et sikkelig «boost». For å uttnytte plasmaet i blodet ditt, må vi sentrifugere det først. Da vil vi få et tydelig skille mellom dine røde blodlegemer og plasmaet. Det er i plasmaet vi finner de gunstige vekstfaktorene. Deretter trekker jeg ut plasmaet og bruker det til det formålet vi ønsker.

Bruk av PRP ble på tidlig 90-tallet brukt for å behandle kroniske muskelsykdommer og sår. I dag vet vi at mulighetene er mange og dermed har denne behandlingsmåten hatt en årlig vekst på 200% på klinikker verden over.

Hva er PRP?

I plasma finner vi hele 1100 ulike protein enzymer. Plasmaet er stappet med vekstfaktorer og det er disse som kommer til unnsettning når du skader deg. Ved å uttnytte vekstfaktorenes evne til å aktivere andre celler samt å kvitte seg med døde celler, er det utrolig mye det kan brukes til.

PRP for regenerering og fornying av huden i ansiktet

I nyere tider har vi begynt å bruke PRP for kosmetiske hensikter. Ved å injisere PRP i huden vil vi stimulere reparasjon og regenerere cellene. Vekstfaktorene vil også hjelpe fibroblastene til å øke produksjon av elastin og kollagen – begreper dere sikker har hørt mange ganger, blant annet i hudkrem reklamer. Mye av det som blir markedsført er det desverre ikke hold i. Men vi vet at bruk av gode serum som blant annet innholder vitamin C, vil «booste» produksjonen av kollagen i huden.

Det er elastin og kollagen som står for huden elastisitet og spenst, samt hudens struktur og styrke. I tillegg til stimulering av fibroblastene, vil PRP stimulere fettcellene i ansiktet. Tap av fettceller pga aldring eller vekttap vil føre til volumtap og linjer i ansiktet.

PRP mot hårtap og for hårvekst

I den britiske «Journal of Dermatology» 30 desember 2013, ble et studie hvor man behandlet 45 pasienter med PRP publisert. Alle pasientene hadde diagnosen alopecia areata, en tilstand som fører til hårtap. Av disse fikk alle behandlet halve hodebunnen med enten PTP, TrA eller placebo.

Resultatene av studiet viste betydelig bedring av hårtap samt økt hårvekst hos de som fikk behandling med PRP – uten noen form for komplikasjoner!

I dag tilbyr vi hårtransplantasjonskundene våre, PRP behandling etter operasjon. Vi ser at denne «boostingen» av vekstfaktorer gir sterkere hårsekker, stimulerer hårvekst samtidig som det hemmer videre hårtap.

 

Det blir en spennende tid i vente og jeg ser frem til å kunne tilby dere en sikker, inovativ og effektiv behandling.

Om du har spørsmål ang PRP eller hårtransplantasjon kan du ta kontakt med en av våre behandlere i Haugesund eller Bergen.