Siste nytt

Lettere liv uten tunge øyelokk

Øyepartiet er en svært viktig del av ansiktsuttrykket, og tunge øyelokk og/eller poser under øynene, vil derfor lett kunne ødelegge inntrykket av et ellers friskt og opplagt ansikt.

Tendensen til hudoverskudd og/eller poser rundt øynene er svært individuell. Arvelighet vil være avgjørende, i tillegg til alder og livsførsel. Noen vil derfor som unge voksne også kunne ha problem med dette. En øyelokkoperasjon vil fjerne overflødig hud rundt øynene og kunne gjøre hverdagen lettere.

Øvre øyelokks plastikk er kanskje det hyppigst utførte plastikkirurgiske inngrep på verdensbasis. De fleste både ser og føler seg mere opplagte og våkne etter inngrepet.

Kathrine Lindstrøm (43) tenkte at livet er for kort til å plages med tunge øyelokk. I dag er hun strålende fornøyd etter å ha gjort noe med det.

Tunge øyelokk, hengende øyelokk

-Hos oss er det familiært med tunge øyelokk, sier Kathrine Lindstrøm.

Moren hennes opererte øyelokkene da hun var på samme alder som datteren er nå.

Kathrine forteller at hun så helt fin ut da hun var yngre, og at de første tegnene på hengende øyelokk kom i 35-årsalderen. Hun vurderte ikke plastisk operasjon den gang. Men de tunge øyelokkene ble en større og større hemsko i hverdagen, og hun hadde ofte hodepine.

-Jeg kom til et punkt der jeg tenkte at livet er for kort. Og bestemte meg for at nå ville jeg gjøre noe med det.

Vi snakker med Kathrine fire uker etter operasjonen. Hun har tatt turen til Klinikk Haugesund fra Norheim, der hun bor med mann, barn og fem hunder. Øyelokkene ser helt fine og naturlige ut, kun når hun lukker øynene ser vi små spor etter inngrepet. Hun har lett sminke på.

-Å sminke seg nå går som en lek i forhold til før, smiler 43-åringen.

Hun forteller videre at hun valgte Ragnhild Stuve og Klinikk Haugesund fordi flere bekjente har snakket varmt om klinikken. Noen har tatt øyelokkoperasjoner og andre har fått hårtransplantasjon.

-Jeg følte jeg var i de tryggeste hender. Flere av de som har vært her før meg, sa de hadde fått et nytt liv etter sine inngrep. Jeg gjorde dette for å føle meg bedre, og hadde gjort det på strak arm igjen.

Hodepinen er blitt bedre, og øyelokkoperasjonen har utvilsomt gjort ansiktet hennes noen år yngre. Men viktigst av alt:

-Jeg føler meg mye mer våken nå, smiler Kathrine Lindstrøm.