Siste nytt

Kjemisk peeling

Hva betyr kjemisk peel og hvordan virker den på huden?

På verdensbasis er kjemisk peeling en av de mest populære ansiktsbehandlingene. Grunnen til at kjemisk peel er så poulært er effekten. Det er en trygg og virkningsfull behandling som gir en sunnere hud, mer glød, finere porer, glattere og jevnere hudoverflate.

Kjemisk peeling av huden involverer applikasjon av en kjemisk oppløsning for å forbedre solskader, pigmenteringer, akne og rynker.

Prosedyren gir som navnet tilsier en overfladisk peel eller eksfoliering av det ytterste hudlaget. Ordet kjemisk peeling strekker seg fra overfladiske fruktsyrepeelinger for å gi huden glød, til dype peelinger mot rynker. Dybden på peelingen avhenger av type virkestoff som brukes og hvor lenge det er i kontakt med huden.

ZO 3-STEP PEEL

ZO Medical med en ny 3-step Stimulation Peel til Norge og denne er raskt blitt en veldig populær peeling behandling. Peelingen er utviklet av den kjente Dr Zein Obagi. ZO 3-step peel utføres raskt og effektivt og hele prosessen tar ca 20 til 30 minutter. Peelingen kan benyttes både i ansiktet, på halsen, brystet, hender og til om med på armer og bena!

Behandlingen kan passe for deg dersom du ønsker å utbedre

  • Melasma
  • Solskader
  • Fine linjer
  • Ujevn overflate
  • Store porer
  • “livløs” hud og til og med
  • Akne

 

 

ZO Medical kalles også ZO 3-Step Peel siden peelingen utføres i tre behandlingssteg.

 

Steg 1: I første steg av behandlingen påfører man salisylsyre (17 %), TCA (10 %) og melkesyre (5%). Dette er en lett og overfladisk peel som har effekt på det ytterste hudlaget.

 

Steg 2: I neste steg påføres en Retionl krem. Det første steget av behandlingen med den overfladiske peelingen gjør nå at Retinol kremen kan virke dypere i huden. Steg 2 i behandlingen stimulerer nye hudceller og økt produksjon av bindevevsproteinet kollagen som gir huden økt spenst, styrke og elastisitet.

 

Steg 3: Ved den siste fasen i behandlingen påføres en beskyttende krem som fjerner hudkjemikaliene og gjenoppretter fuktighetsballansen i huden. Kreme inneholder også stoffer som stimulerer til økt produksjon av det vannbindende stoffet hyaluronsyre og økt produksjon av collagen.

 

Hvor lang er tilhelingstiden etter ZO Medical 3 Step Peel behandling

Etter behandlingen er det vanlig ved huden er litt rød som ved lett solforbrenning. Huden vil gjerne også føles litt tørr de første dagene.

Ta kontakt med  Klinikk Haugesund for gratis konsultasjon.