Siste nytt

Jeg fikk mitt eget hår tilbake

Vidar Johnsen 4

Jeg fikk mitt eget hår tilbake. Jeg liker håret mitt. Og det er jo fortsatt mitt. Jeg bare flytter det fra en plass til en annen.

Vidar Johnsen fikk stor oppmerksomhet da han gikk ut på facebook med hårtransplantasjon han har fått utført.

Kommentarene lot ikke vente på seg etter facebookinnlegget mandag 8.februar i år.

Vidar har blant annet fått høre:

-Tøft gjort
-Respekt
-Flott at du legger det ut
-Som den offentlige personen du er, er det helt riktig å gå ut med det.
-Fint at menn tar vare på utseendet

Lurt å vurdere behandling i en tidlig fase

Det var rundt juletider i 2014 at venninne Lene Tønnessen kommenterte artistens manke.

-Du begynner å bli tynn i håret, Vidar, sa hun.

Og Vidar Johnsen var lydhør da hun foreslo en konsultasjon på Klinikk Haugesund.

-Jeg visste jo at jeg hadde blitt litt tynnere i håret, men samtidig hadde jeg ikke rukket å tenke spesielt mye over det, forteller Vidar.

Vi møter ham to dager etter den siste transplantasjonen, og han er strålende fornøyd med resultatet. 1700 hårsekker har blitt flyttet på artistens hode, og sammen med de 1200 hårsekkene han fikk overført i desember 2014, skal transplantasjonen nå være komplett.

-Jeg delte det opp i to omganger, siden jeg ikke ville ha vekk alt håret før julekonsertene i 2014, forteller Vidar.

43-åringen var selvsagt spent på hvordan det ville gå etter den første transplantasjonen. Utpå våren 2015 hadde hårene allerede vokst 6 centimeter. Andre runde var satt til august, men ettersom alle hårene ikke var kommet opp på den tid, ble det bestemt å vente til februar 2016.

-De har satt hårsekker mellom de hårene jeg hadde, og mellom de jeg fikk satt i 2014. Mot slutten av sommeren som kommer, skal de nye hårene være fullvokst.

Behandlingen beskriver han som smertefri, eneste ulempe er kløe i hodebunnen den første tiden etterpå. Han slår fast at det er viktig å ta tak i hårtap på et tidlig tidspunkt hvis en vil gjøre noe med det. Jo lenger man venter, jo større inngrep blir det.

Vidar Johnsen 8_edited-3

En del av identiteten

-Jeg er kjempefornøyd med dette. Håret er en del av identiteten min, og halvlangt hår er det som passer meg best. Bart hode kler meg ikke, og jeg ser heller ikke for meg å gå med hestehale eller hatt, smiler Vidar.

-Hvor ble det av hentesveisen, Vidar? var også blant facebook-kommentarene artisten fikk under innlegget om hårtransplantasjonen.

-Trenger ikke å hente lenger nå, svarte Vidar, som selvfølgelig også fikk kommentarer om «Månemannen» fra Vamp-tida. Skulle bare mangle.

-Det er ikke noe stress med hårtransplantasjon, jeg kan absolutt anbefale det, sier Vidar.

-Keep on rocking in the free world, fortsetter han.

Og med det kommer vi inn på artisten Neil Young, innehaver av ovennevnte låt. Han er også tynn i håret.

-Men han er jo rundt 70 år, da hadde jeg ikke tenkt så mye på det, sier Vidar.

-Eller jo, kanskje jeg hadde det? føyer han til.

Vidar Johnsen 3_edited-5