Siste nytt

Vår produkt-guide til sommeren

Solvett

Solen står for 80-90% av hudens synlige aldring. Det er derfor viktig med solbeskyttelse året rundt.

UV-stråler kan skade cellenes DNA, og det kan oppstå allerede timer før huden viser deg det. Rødhet og smerter ved solbrenthet er hudens forsøk på å reparere og fjerne muterte/skadede celler. Hudens repareringsmekanisme er dessverre ikke perfekt, og kan dermed overse enkelte av disse. Over tid kan disse cellene øke i antall, hvor flere muterte celler igjen kan føre til hudkreft.

Det handler ikke om å unngå solen helt, men beskytte seg mot store mengder UV – stråler, og spesielt viktig; ikke bli solbrent. Store mengder UV – stråling kan føre til følgende:

 • Hudkreft
 • Solforbrenning
 • Raskere aldring av huden og tørr hud
 • Nedsatt immunforsvar
 • Snøblindhet
 • Øyesykdommen grå stær

TANKEVEKKER:

 • Føflekkreft er den vanligste krefttypen hos yngre mennesker
 • Tre ganger økt risiko for alvorlig hudkreft ved moderat til kraftig solforbrenning hvert år

Langvarige forandringer i hudens kollagen kan føre til fotoaldring (for tidlig aldring av huden pga soleksponering) og aktinisk purpura (blødning fra skjøre blodkar under hudoverflaten) .

Fotoaldring

Fotoaldring er resultat av solens virkning på huden. Dette er den faktoren som har størst betydning for utvikling av rynker i ansiktet. Det er særlig UVA-strålene, som går ned i dermis og skader bindevevet, som forårsaker slike rynker. Den solskadede huden karakteriseres av en lærhud med redusert antall fibroblaster, svinn av kollagenfibrer og økt mengde av elastiske fibrer med unormalt utseende.

Aktinisk purpura gir typisk blåmerker på underarmer og hender. Årsaken er tynn, skjør hud på grunn av soling og økende alder. Utløsende faktor er mindre skader på huden man ofte ikke legger merke til. Enkeltstående blåmerker varer 1-3 uker og kan etterlate misfaring i huden. Blodfortynnen- de medisiner, prednisolon og kortisonkremer øker forekomsten.

Over tid kan huden miste fuktighet og essensielle lipider slik at huden kan bli tørr, flassete og få tidlige rynker selv i ung alder.

HVORDAN BESKYTTER VI HUDEN BEST?

Risikoen for solskader i huden er stor om man påfører solkremen for sjelden eller i utilstrekkelig mengde. Solfiltre nøytraliseres på huden etter ca 2 timer, og det er derfor viktig å beskytte seg jevnlig utover dagen. Påfør rikelig. Solstråler blokkeres ikke ved bruk av solkrem, så både skygge og klær er viktig for å beskytte seg i solen. UV-strålene er sterkere i høyfjellet og jo nærmere ekvator du er. Sola er altså mer intens i Oslo enn i København og mer intens i Spania enn i Norge.

 

Light-spectrum

 ZO sine solkremer har ZO® Triple-Spectrum Protection som beskytter mot UVA, UVB, HEV, IR A

 1. ZO har solkremer som har fysiske og kjemiske filtre som gir bredspektret beskyttelse mot skadelige, hudaldrende UVA-stråler og brennende UVB-stråler.
 1. ZO sine solkremer inneholder fraksjonert melanin som beskytter huden mot den aldrende effekten HEV-lys har på huden. Beskyttelse fra dette lyset er spesielt viktig da vi eksponeres daglig via solen, fluorisende lys, led-lys, smarttelefoner, datamaskiner, nettbrett og mer.
 1. Alle ZO’s solkremer inneholder derfor ZOX12™. Dette er et eksklusivt antioksidant-kompleks som vil bekjempe frie radikaler som oppstår både under og etter soling i 12 timer. Det hjelper også til med å beskytte huden mot de skadelige infrarøde strålene.

ZO® anbefaler også daglig bruk av Daily Power Defense som både forebygger og bekjemper DNA-skader gjennom dagen, samt hjelper huden med å oppdage og reparere skadede celler raskere.

C-Bright er også et kraftig antioksidant-serum som er med på å forebygge aldring og solskader ved å bekjempe frie radikaler, stimulere kollagenproduksjonen og motvirke nydannelse

Vitamin-C

 

Costume kåret nylig ZO Smarttone SPF 50 til en av de aller beste solkremene for ansikt. Les mer om den nedenfor:

Oclipse-Smart-Tone-SPF-50

Daily Sheer SPF 50

Daily Sheer er bredspektret beskyttelsen mot UVA, UVB og HEV. Den har 12-timers leveringssystem av antioksidanter og bekjemper frie radikaler og solskader.

 •  Fremmer DNA – beskyttelse og reparasjon
 • Minimerer inflammasjon
 • Gjenoppretter fuktbalanse og styrker hudbarrieren
 • 80 minutter vann – og svetteresistent
 •  “Non – greasy”, mattende og uten farge

sunsmart daily sheer

Full beskyttelse

Solkremen fra Zein Obagi har et slags fysisk filter som beskytter huden mot UVA og UVB-stråler. Den egner seg også til solsensitiv og uren hud som bør beskyttes ekstra. Den pleier, fukter, beskytter, og bør smøres i et tynt lag i ansiktet under en lett fuktighetskrem.

Colorscience Lip Shine SPF 35

Vi har også beskyttelse til leppene i friske farge. Lip Shine SPF 35 serien fra Colorscience beskytter mot UVA og UVB, samtidig som den gir fuktighet til leppene og i tillegg ser fantastisk ut på. Denne er virkelig et must-have.

colorscience

 

Spør oss dersom du trenger råd og veiledning om hvilke produkter akkurat du trenger til huden din. Vi har fantastiske produkter for alle hudtyper, aldre og etnisitet. Hjertelig velkommen innom oss for en hyggelig handel.