Siste nytt

Hva er egentlig Gynekomasti?

Er du mann og er plaget med at brystene dine er større enn du ønsker?

Gynekomasti 1 før

Ordet gynekomasti betyr helt enkelt mannlig brystutvikling. Det er en forstørrelse av det ene eller begge bryst hos men.

Noen menn opplever at ett eller begge brystene vokser i størrelse. Det er viktig å utelukke hormonell forstyrring eller bruk av anabole steroider, da disse kan gi store bryst. Det er imidlertid en del gynekomastier man ikke vet årsaken til. Gynekomasti er ufarlig, men mange opplever dette som sjenerende og plagsomt i tillegg til at det kan være et hinder både sosialt og intimt.

Årsakene til forstørrede bryster/gynekomasti kan være:

– Unormal vekst i brystkjertlene under puberteten

– Etter en hormonbehandling eller bruk av anabole steroider

– Fettansamlinger i brystregionen

 

Vi på Klinikk Haugesund kan hjelpe deg å bli kvitt dette problemet. Vi har en særdeles dyktig kirurg som kan hjelpe deg med å redusere størrelsen på brystene, uansett årsak. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra medisinske undersøkelser for å kontrollere hormonbalansen før man kan foreta en operasjon.

Vår professor i plastikkirurgi, professor Pavel Brychta, har utført mange slike inngrep både på Universitetssykehuset i Brno i Tjekkia hvor han til daglig jobber som avdelingsoverlege,- og også her i Haugesund

Avhengig av inngrepets omfang utfører vi operasjonen enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose. Hvis man kun trenger å gjøre en fettsuging gjør vi et snitt i brystvortekanten. Hvis det finnes et overskudd av brystkjertler  fjernes dette ved et lite kirurgisk inngrep. Snittet blir da ca 1-2cm helt i nedre kanten på brystvorten,

Dette er forholdsvis små inngrep. Vi legger en trykkbandasje på området for å hindre etterblødninger og hevelser. Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv, eller at de fjernes etter 1-2 uker. Allerede da kan man se hvordan brystområdet har sunket ned og har fått en mer maskulin form.
Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i 2-3 uker. Du får en bandasje som strammer over brystet i perioden etter inngrepet.

 

Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra de mennene som har fått utført dette inngrepet hos oss. De har fått hjelp til å bli kvitt et problem som for dem var svært plagsomt og hemmende.

Ta gjerne kontakt med oss for en gratis og uforpliktende konsultasjonstime. http://klinikk-haugesund.no/kontakt/

Vi vil da sammen med deg finne ut om du er kandidat for dette inngrepet.

 

Dette er før og etter bilder etter et slikt inngrep. Utført av professor Pavel Brychta:

Gynekomasti 1 før  Gynekomasti 2 før  Gynekomasti 3 før

Gynekomasti 1 etter!  Gynekomasti 2 etter! Gynekomasti 3 etter