Siste nytt

Får normal vekt med Alizonne

Erik Lindstrøm 6

Etter utallige slankekurer har Erik Lindstrøm (33) endelig funnet sin metode. Han går ned i vekt og får bedre helse med Alizonne medisinsk vektreduksjon.

 

-Det var nå eller aldri, smiler Erik Lindstrøm.

33-åringen kom først til Klinikk Haugesund for å høre om fremgangsmåter og behandling ved fettsuging og bukplastikk. Og om eventuell etterbehandling og oppfølging. Han hadde på forhånd lest mye om disse typene inngrep. Etter samtale med sykepleier Christina T. Jakobsen, hvor det ble diskutert slanking og vektreduksjons-program, ble han heller anbefalt Alizonne medisinsk vektreduksjon.

-Jeg har prøvd en del kurer på egen hånd uten oppfølging, men det gikk ikke så bra i lengden. Diverse slankekurs har også blitt testet ut, hvor de fleste var med fokus på veiing av mat og utregninger av antall kalorier, og dette tar tid. Folk er jo forskjellige, og ikke alle lykkes med samme fremgangsmåte, sier Erik.

Men Jakobsen rådet ham til å snakke med doktor Ragnhild Stuve, og der fikk han satt opp en behandlingsplan. De nødvendige fysiske undersøkelsene og blodprøvene ble tatt, og i slutten av november 2015 var Erik i gang med Alizonne medisinsk vektreduksjon.

 

Ny energi

Alizonne medisinsk vektreduksjon (Alizonne therapy) er en behandling utarbeidet av dr. Claudia van der Lugt fra Nederland. Målet er rask og ansvarlig vektnedgang, bedre kroppskontur, stabilisering av vekt og en optimal helse generelt. Ultralyd, bindevevsmassasje og diett er de tre teknikkene som brukes.

*Ultralyden løser opp fettcellene i underhuden, sender dem ut i blodbanen og videre til leveren, der de omdannes til sukker som kroppen kan nyttiggjøre seg.

*Bindevevsmassasjen bedrer blodsirkulasjonen, stimulerer drenering av væske og fett gjennom lymfesystemet, krymper slapp hud og cellulitter og bidrar til å forme figuren.

*Dietten er medisinsk basert med proteiner og kosttilskudd.

Første fase i behandlingen varer for Erik sin del i 9-12 uker, og da bruker han 5 pakker proteinmåltid om dagen, i tillegg til grønnsaker. Av de ulike pakkene kan han lage juice, pannekaker, fiskekaker og mye annet.

-Mye av det smaker godt, og noe liker jeg ikke. Vi har jo forskjellig smak, og kan velge selv hva vi vil bruke. En finner alltid ut av det, smiler 33-åringen.

Han forteller at innimellom tidligere slankekurer, kunne kostholdet hans gjerne bestå av kun ett måltid om dagen. Middag etter jobb ble hovedmåltidet, og da ble det et stort måltid etter en lang arbeidsdag på tom mage. Om kvelden fylte han ofte på med snacks og andre søtsaker.

Alizonne-behandlingen har til sammen åtte faser med ulike delmål, hvor man gradvis går over til vanlig mat igjen. Men med et bedre kosthold enn før behandlingen. Hele tiden følger helsepersonell opp med medisinsk tilsyn, og på Klinikk Haugesund får pasienten til sammen to års oppfølging med motivering til å holde resultatet.

For Erik var den første uka av behandlingen litt tung, og det kjentes uvant for kroppen. Overgangen fra ett eller to store måltider til fem proteinbaserte måltider om dagen var også stor. Men allerede i andre behandlingsuke ble ting mye bedre.

-Energien kom tilbake og nå føler jeg meg skikkelig bra, sier Erik fornøyd.

 

Ligger godt an

Tiden på året Erik startet behandlingen sin, var kanskje litt uvanlig. Folk slanker seg gjerne ikke i desember, da det kan bli litt stusslig i julen. Erik valgte å spise indrefilet på høytidsdagene.

-Det kan forsinke prosessen å bryte dietten slik, og egentlig skal man ikke gjøre det. Men for meg gikk det bra. Og det var helt himmelsk med indrefilet og salat på julaften etter 3-4 uker uten vanlig kost, ler 33-åringen.

– Når jeg har gjennomført behandlingen kommer jeg til å være mer påpasselig med kostholdet. Ikke at det vil bli en fanatisk tilværelse, men en god opprettholdelse av helsen. Og så må det jo være lov å unne seg litt vin en gang i blant, smiler han.

Lindstrøm får ultralydbehandling og bindevevsmassasje en gang i uken.

-Bindevevsmassasjen gjør huden min mer elastisk, slik at huden «følger med» etter hvert som jeg går ned i vekt. Det har hatt veldig positiv virkning på meg.

I andre fase av behandlingen skal 33-åringen fremdeles bruke proteinmåltider, men middagene vil bestå av vanlig mat. Det blir rene produkter som fisk og kjøtt, mens karbohydrater og fiber er utelukket. I alle faser av Alizonne-behandlingen får man spise fritt av alle grønne grønnsaker, og fra første fase 200 gram andre utvalgte grønnsaker.

Selve vektreduksjonen foregår i de tre første fasene, med 70 prosent som mål i fase 1. Etter seks uker har Erik allerede gått ned 18 kilo, så han ligger veldig godt an.

33-åringen er svært fornøyd med å ha valgt Alizonne medisinsk vektreduksjon.

-Dette har gått helt strålende for min del. Det er veldig motiverende når resultatene vises så raskt, avslutter han fornøyd.

Vil du lese mer om behandlingen trykk her.

Du er velkommen til å kontakte oss for mer informasjon og veiledning.

 

Erik Lindstrøm 1_edited-5