Siste nytt


Hva er Botox?

 

Botulinumtoksin er et protein produsert av bakterier Clostridium Botulinum. Disse bakteriene er giftstoffer. De kan dannes dersom bakteriene vokser uten oksygen i kjøtt- og skinke-produkter. Selv om dette er et sterkt giftstoff, så kan den brukes i små mengder for å minske rynker uten noen skadelig virkning for kroppen.

 

Ved bruk i hudbehandlingen er Botulinum godt renset. Det er neurologer og okkultister som har begynt å bruke den. Den ble brukt til fjerning av tonus hos barn med cerebral lamenhet eller barn etter hjerneslag. Etter at legene har begynt å bruke Botulinum i behandlingen av pasienter, har de også lagt merke til at utseende på øyene har blitt bedre og det blir mindre rynker på ansiktet. Etter hvert fant legene ut doser og måter for injeksjon av dette toksinet. På denne måten har Botulinum blitt solgt under navnet BOTOX og begynt sin karriere i estetisk hudbehandling

 

Hvem kan bruke Botox?

 

Stadig flere og flere som merker første tegn på aldring kommer til klinikken for estetisk hudbehandling og spør etter Botox. Ikke så mange pasienter er bevisste over at Botox fungerer kun på mimikkrynker. Dersom du ønsker å bli kvitt med andre typer rynker, dannet på grunn av slapp hud eller aldring kan vi tilby deg andre løsninger for å fjerne dem.

 

Hva er mimikkrynker?

 

Mimikkrynker er en konsekvens av øyebrynbevegelse, smiling og andre typer for ansiktsuttrykket. Forskere har regnet ut at ansiktsmuskler beveger seg rundt 15 000 ganger til dagen. Personer med sterk mimikk i hele ansiktet får ofte mye mer rynker enn andre som ikke har så sterk muskelbruk. Botox blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse musklene trekker seg sammen. Botox fungerer kun rundt disse musklene der den ble satt inn. Da kan disse musklene hvor Botox fungerer slappe av og regenerere seg. Botox fungerer 2-3 dager etter injeksjonen, mens effekten av behandlingen er viselig etter 10 dager.

 

Hvor gammel må du være for å begynne med Botox?

 

Noen pasienter tror at Botox er kun for dem som har store og viselige rynker, men er det virkelig slik?

Som jeg nevnte før, Botox er et godt toksin for dem som har mimikkrynker. Jeg kjenner selv en del mennesker som er litt over 20-årene som allerede har veldig dype rynker på pannen. Grunnen til det, er at disse har en «rik mimikk». En slik behandling kan hjelpe muskler å slappe av og samtidig stoppe prosessen for utviklingen på de mimikkrynkene som har allerede oppstått.

 

En liten konklusjon:

 

Alder mellom 20-30 år:

 

 

 

Dersom du har en rik mimikk og har dype og viselige rynker for eksempel på pannen kan en slik behandling hjelpe deg i kamp mot tidlig aldring på huden din.

 

Alder mellom 30-40 år:

 

Dette er en alder hvor huden vår begynner å produsere mindre kollagen og er mindre elastisk. Mimikkrynker kan være også mer viselige. Denne alderen er perfekt for å begynne sitt eventyr med hudbehandlinger. Et rikt tilbud av hudbehandlinger kan hjelpe deg å se ung ut over lengre periode og beholde fortsatt god kondisjon på hud.

 

Alder over 40 år:

 

Det som skjer med huden vår etter at man fyller 40 år krever av oss bedre behandling og nøyaktighet. En del pasienter i denne alderen kommer til oss for å ha hudbehandlinger. Men visste du at for store hudødeleggelser, for stor mangel av kollagen og for store mimikkrynker kan føre til at det blir vanskelig å fjerne rynker med en gang ved bruk av Botox? (ofte kommer vi for sent til klinikken og spør etter hjelp).

Det vil si at etter Botox-behandlingen kan rynkene være fortsatt viselige. Ut i fra kondisjonen på huden din kan vi blande ulike behandlinger (ikke samme dag) som Botox med mesoterapi injeksjon, bruk av laser, HIFU, peelinger med fruktsyrer og kjemisk peeling. Disse hudbehandlinger kan motivere huden din til å bygge opp kollagen. Huden vil se ut bedre og mimikkrynkene vil bli mindre synlige.

 

Har du flere spørsmål? Skriv til oss eller kom for en gratis konsultasjon. Ved bruk av maskin som skanner huden vil vi nøyaktig vurdere din biologiske alder og kondisjon på huden din. Deretter vil vi hjelpe deg å velge de beste behandlingene som vil være tilpasset til deg og dine behov.